Kuldeskader

disu

Kuldeskader - Produkter

Ved stor afkøling af en legemsdel kan der opstå kuldeskader; også kendt som forfrysninger. Kuldeskade opstår ved alle temperaturer under 0 grader.

Jo lavere temperaturer des hurtigere opstår kuldeskaderne.

Hvis man samtidg udsættes for vind vil afkølingen fremskyndes betydeligt, og derved resultere i endnu hurtigere kuldeskade. Det kan tage op til 6 måneder at helbrede en kuldeskade, hvis kuldeskaden ikke bliver behandlet tilstrækkeligt kan det resultere i vævsdød og dermed varig skade på en legemsdel.

Effektiv behandling

Derfor er det ekstremt vigtigt at være klar til at behandle en kuldeskade effektivt. Det er først og fremmest vigtigt at kroppen/legmesdel er istand til at holde på varmen, det kan man f.eks. bruge sølvpapir til, eller endnu bedre et specialprodukt som Therm-Aid.

Derefter er det vigtigt at man sørger for en mild opvarmning, dvs. ved lunkent vand. Behandlingen stoppes når huden opnår sin alm. farve. Man bør aldrig opvarme skaden hurtigt, f.eks. med ild en en vamr radiator, ligeledes bør man heller ikke skrubbe/gnide skaden, vævet skal have ro til at vende tilbage til normale omstændigheder.

For yderligere info om Therm Aid – klik her

Redningsfolie – med glidelås og hætte

Redningspose med alu sølvfolie på indersiden som reflekterer kropsvarmen i posen.

Redningsfolie Alu
Højde: 2100 mm
bredde: 1600 mm